Lokomo-Bjurström

Tuotenumero 012. Hinta 125 € (sis. alv 24%).

Lokomo valmisti ruotsalaisella lisenssillä pienvetureita sekä Valtionrautateille että yksityisille teollisuuslaitoksille. Lokomo valmisti yhteensä 24 Bjurström-veturia. Tuotantosarja käsitti kolmen tonnin (2 kpl), viiden tonnin (4 kpl), kuuden tonnin (1 kpl), kahdeksan tonnin (7 kpl), kymmenen tonnin (6 kpl), 12 tonnin (2 kpl) ja 15 tonnin (2 kpl) painoiset Bjurström-veturit. Näistä neljä oli kapearaiteisia vetureita.

Pienoismallin esikuva on 15 tonnin Bjurström, joita toimitettiin kaksi kappaletta vuonna 1937 Yhtyneet Paperitehtaat Oy:lle. Valkeakosken tehtaalle toimitettiin numero 11 ja Simpeleen tehtaalle numero 12. Simpeleen tehtaan veturi on pienoismallin esikuva. Lokomo valmisti viimeisen Bjurström-veturinsa vuonna 1950.

Lokomo-Bjurström on mittakaavassa 1:87. Veturin kori on syövytettyä messinkipeltiä ja useat yksityiskohdat, kuten puskimet ja lamput, ovat messinkivalua. Veturin kello puolestaan on sorvattu messingistä ja sirot valmistajalaatat ovat erittäin korkealuokkaista syövytetyötä. Sarja sisältää myös valmiiksi kootun ja toimivan voimansiirron, joka on teetetty sarjaa varten. Rakennussarjan mukana tulevat selkeät ja hyvät kokoonpano-ohjeet cd-levyllä.

Kokoonpano-ohje

Klikkaa kuva suuremmaksi.
lokomobjurstrom