Bituminkuljetusvaunut

Goa-, Spk- ja Sso-säiliövaunut olivat kaikki bituminkuljetukseen tarkoitettuja säiliövaunuja. Vaunut olivat muunnosvaunuja VR:n Go-säiliövaunuista. Vaunujen säiliöihin  lisättiin lämpöeristettä ja ne pellitettiin uudestaan ruostumattomalla teräksellä. Vaunut otettiin käyttöön vuodesta 1958 alkaen. Vaunut olivat varustetut öljy-yhtiöiden omilla liikemerkeillä. Yleensä yhtiöt omistivat omat vaununsa ja niillä oli omat litterat, poikkeuksena kuitenkin Goa-vaunu, joka oli vuokrattu Nesteelle. Näitä säiliövaunuja käytettiin ainakin 1970-luvun lopulle, kenties 1980-luvullakin.

Goa-säiliövaunu, tuotenumero 031. Hinta 85 € (sis. alv 24%).

Goa-säiliövaunun rakennussarja mittakaavassa 1:87. Vaunun alusta on 0,3 mm uushopeapeltiä ja säiliö yksi hartsivalukappale. Useat vaunun yksityiskohdat ovat valkometallivaluja kuten mäntäpuskimet, laakeriboksit, jarrusylinteri ja apuilmasäiliö. Pyörien laakereina toimivat messingistä sorvatut laakerikupit ja akselit ovat RP25-normien mukaiset. Sarja sisältää lähikytkinmekanismit NEM-tuppeloilla sekä laadukkaat silkkipainetut siirtokuvat Neste-yhtiön tunnuksilla. Tarkat kokoonpano-ohjeet vauhdittavat rakennussarjan kokoamista.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

 

 

 

 

 

 

Spk-säiliövaunu, tuotenumero 032. Hinta 85 € (sis. alv 24%).

Spk-säiliövaunun rakennussarja mittakaavassa 1:87. Vaunun alusta on 0,3 mm uushopeapeltiä ja säiliö yksi hartsivalukappale. Useat vaunun yksityiskohdat ovat valkometallivaluja kuten mäntäpuskimet, laakeriboksit, jarrusylinteri ja apuilmasäiliö. Pyörien laakereina toimivat messingistä sorvatut laakerikupit ja akselit ovat RP25-normien mukaiset. Sarja sisältää lähikytkinmekanismit NEM-tuppeloilla sekä laadukkaat silkkipainetut siirtokuvat BP-yhtiön tunnuksilla. Tarkat kokoonpano-ohjeet vauhdittavat rakennussarjan kokoamista.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

 

 

 

 

 

 

Sso-säiliövaunu, tuotenumero 033. Hinta 85 € (sis. alv 24%).

Sso-säiliövaunun rakennussarja mittakaavassa 1:87. Vaunun alusta on 0,3 mm uushopeapeltiä ja säiliö yksi hartsivalukappale. Useat vaunun yksityiskohdat ovat valkometallivaluja kuten mäntäpuskimet, laakeriboksit, jarrusylinteri ja apuilmasäiliö. Pyörien laakereina toimivat messingistä sorvatut laakerikupit ja akselit ovat RP25-normien mukaiset. Sarja sisältää lähikytkinmekanismit NEM-tuppeloilla sekä laadukkaat silkkipainetut siirtokuvat Shell-yhtiön tunnuksilla. Tarkat kokoonpano-ohjeet vauhdittavat rakennussarjan kokoamista.

Klikkaa kuva suuremmaksi.