Gmz-säiliövaunu

Vuoden 1948 tekstityksellä. Tuotenumero 022. Hinta 93 € (sis. alv 24%).

Gmz-säiliövaunun rakennussarja mittakaavassa 1:87. Vaunun säiliö on valmis hartsista valettu kokonaisuus. Vaunun alusta on syövytettyä 0,3 mm messinkipeltiä. Tikkaat ja telirungot ovat puolestaan syövytettyä uushopeapeltiä. Puskimet, telisivut ja pienemmät yksityiskohdat ovat messinkivalua. Sarja sisältää Symoban herkästi toimivan lähikytkinmekanismin NEM-tuppelolla. Telien pyöräkertoina toimivat Rp25-normien mukaiset puolapyörät varustettuina messingistä sorvatuilla laakerikupeilla, jotka takaavat vaunulle jouhevan kulun. Sarjaan kuuluu myös laadukkaat silkkipainetut siirtokuvat (v. 1948 maalausversio) . Hyvät kokoonpano-ohjeet cd-levyllä.

Gmz-säiliövaunut rakennettiin vuosina 1927-29 ja niitä käytettiin aina vuoteen 1974. Vaunut olivat tuohon aikaan poikkeuksellisen kookkaita telivaunuja, joissa olivat Ok-vaunuista tutut K5-telit. Suuren koon lisäksi tunnusomaista vaunuille oli tiuhaan niitattu säiliöverhous ja kookas täyttökupu. Vaunut olivat Shell-yhtiön omistamia.

Klikkaa kuva suuremmaksi.
Gmz, vanha

 

 

 

 

 

 

Vuoden 1958 tekstityksellä. Tuotenumero 023. Hinta 93  (sis. alv 24%).

Gmz-säiliövaunun rakennussarja mittakaavassa 1:87. Vaunun säiliö on valmis hartsista valettu kokonaisuus. Vaunun alusta on syövytettyä 0,3 mm messinkipeltiä. Tikkaat ja telirungot ovat puolestaan syövytettyä uushopeapeltiä. Puskimet, telisivut ja pienemmät yksityiskohdat ovat messinkivalua. Sarja sisältää Symoban herkästi toimivan lähikytkinmekanismin NEM-tuppelolla. Telien pyöräkertoina toimivat Rp25-normien mukaiset levypyörät varustettuina messingistä sorvatuilla laakerikupeilla, jotka takaavat vaunulle jouhevan kulun. Sarjaan kuuluu myös laadukkaat silkkipainetut siirtokuvat (v. 1958 maalausversio). Hyvät kokoonpano-ohjeet cd-levyllä.

Klikkaa kuva suuremmaksi.
Gmz, uusi