Olympia-vaunut

Tälle sivulle on koottu Olympia-vaunuiksi kutsuttujen 21,2m pitkien puukoristen matkustajavaunujen sarja, joka on puuuvaunuista nuorin sarja. Samalla ne ovat myös monille kaikkein tutuimmat, niitä käytettiin junissa puuvaunujen viimeisiin vuosiin asti – aina 1980-luvun lopulle.
Olympia-vaunu nimikkeen alle olemme koonneet seuraavat vaunutyypit: Ei-päivävaunu (72-paikkainen), EFi yhdistetty konduktööri- ja päivävaunu, Em-makuuvaunu (2. luokka), CEm-makuuvaunu (yhdistetty 1. ja 2. luokka), Ci-päivävaunu (1. luokka) ja Ei-päivävaunu (100-paikkainen).
Myöhemmin ilmestyvät lisäksi Eis-päivävaunu sairasosastolla, Eik-kahvilavaunu ja postiosastolla varustettu Fo-konduktöörivaunu.
Olympia-vaunujen rakennussarjoissa kokoonpanoa on uudistettu monella tavalla. Suurin muutos on tapahtunut katossa, joka on nyt 3D-tulostekatto ja sen rakenne on ontto. Ontto katto pudottaa vaunun kokonaispainoa. Myös eteisten väliseinien ja eteiskomeroiden kokoamista on muutettu. Kaikki muutokset helpottavat rakennussarjojen kokoamista.
Vaunujen korit ja alustat ovat syövytettyä uushopeapeltiä, useat pienemmät osat ovat hartsi- ja valkometallivaluja.
Rakennussarjat sisältävät aina kaikki osat valmiiseen vaunuun. Kokoamista jouduttavat laajat ja selkeät kokoamisohjeet cd-levyllä.
Olympia-vaunut julkaistaan useammassa erässä. Ensimmäisenä julkaistaan kaksi vaunutyyppiä: Ei (72-paikkainen) ja EFi yhdistetty konduktööri- ja päivävaunu.

Ei (72P) 22751-22800. Tuotenumero 224, hinta 155 € (sis. alv 24%).

 

 

 

 

EFi 22371-22380 yhd. konduktööri- ja päivävaunu. Tuotenumero 225, hinta 155 € (sis. alv 24%).